Gyakran érintett felületek fertőtlenítése az éttermekben
Hogyan fertőtlenítsük a gyakran érintett felületeket az éttermekben?
A tisztítás és fertőtlenítés csökkenti a járványok kitörésének kockázatát.
1. Az összes területet a szokásos eljárásnak megfelelő gyakorisággal tisztítsuk és takarítsuk.
2. Vezessünk be minél szigorúbb kézhigiéniai előírásokat
3. A gyakran érintett felületek célzott fertőtlenítéséhez használjunk fertőtlenítőszert.
4. A kiömlött vért, vagy más testnedveket azonnal takarítsuk fel
5. A szokásos biztonsági eljárásoknak megfelelően kezeljük a mosodát, a konyhai eszközöket és az egészségügyi hulladékokat.
Magas kockázatú területek
A fertőzés kockázatának különösen kitett területeket rendszeresen kell takarítani a kórokozók elterjedése elleni védelem érdekében. Bizonyos körülmények között a kórokozók könnyebben terjednek át egyik emberről a másikra. Ide tartoznak azok a területek, ahol nagy a forgalom, gyakran ömlenek ki különféle testnedvek, vagy ahol alacsony az általános higiéniai színvonal.
Gyakran érintett felületek:
- kilincsek
- villanykapcsolók
- szappanadagolók (feltöltve, jó állapotban, tisztán)
- élelmiszerrel érintkező felületek
- kézzel közvetlenül érintkező felületek
- csapok
- konyhai eszközök
- leheletvédő üvegek
- tabletek
- székek
- asztallapok
Forrás: https://hub.diversey.com/