Gyakran érintett felületek fertőtlenítése a konyhákban

Hogyan fertőtlenítsük a gyakran érintett felületeket?

A tisztítás és fertőtlenítés csökkenti a járványok kitörésének kockázatát. 

1. Az összes területet a szokásos eljárásnak megfelelő gyakorisággal tisztítsuk és takarítsuk. 

2. Vezessünk be minél szigorúbb kézhigiéniai előírásokat 

3. A gyakran érintett felületek célzott fertőtlenítéséhez használjunk fertőtlenítőszert. 

4. A kiömlött vért, vagy más testnedveket azonnal takarítsuk fel 

5. A szokásos biztonsági eljárásoknak megfelelően kezeljük a mosodát, a konyhai eszközöket és az egészségügyi hulladékokat. 

Magas kockázatú területek 

A fertőzés kockázatának különösen kitett területeket rendszeresen kell takarítani a kórokozók elterjedése elleni védelem érdekében. Bizonyos körülmények között a kórokozók könnyebben terjednek át egyik emberről a másikra. Ide tartoznak azok a területek, ahol nagy a forgalom, gyakran ömlenek ki különféle testnedvek, vagy ahol alacsony az általános higiéniai színvonal. 

Kulcsfontosságú, gyakran érintett felületek:

  • kilincsek
  • villanykapcsolók
  • szappanadagolók
  • élelmiszerrel érintkező felületek
  • kézzel közvetlenül érintkező felületek
  • csapok
  • konyhai eszközök

 

Forrás:  https://hub.diversey.com/

Jelentkezz be a hozzászóláshoz!

Log in

create an account

A weblap cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény elérése céljából. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja tiltásukat.