EcoNatural - A Fenntartható jövő

Eco technológia - A környezetbarát papír evolúciója

econatural termekekAz újrafelhasznált italos kartondobozokból készült EcoNatural a 100%-osan környezetbarát higiéniai papír termékek innovatív sorozata. Kiváló minőségű, kitűnő teljesítményű, bármely felhasználási területre ideális termékek széles skáláját adja a kéztörlőktől a toalettpapírokig, az orvosi lepedőktől a zsenkendőkig.

 

Új élet az italos kartondobozok számára

lucart abra econatural
Az EcoNatural termékpaletta alapanyaga az italos kartondobozokból kinyert cellulózrostok újrafelhasználásával létrehozott Fiberpack®. A Fiberpack® a Lucart Group és a Tetra Pak együttműködésével létrejött környezetvédelmi és technológiai áttörés. Az italos dobozok a cellulóz rostok mellett polietilént és alumíniomot is tartalmaznak. A Lucart Group által alkalmazott gyártási folyamatok során a cellulózrostokat fizikai-mechanikus eljárások keretein belül, környezetet illetve emberi egészséget károsító anyagok felhasználása nélkül különítik el a polietiléntől és az alumíniumtól, amely később más gyártási folyamatokban kerülnek újrahasznosításra.

 

Eco minőség - Kiemelkedő teljesítmény

Az innovatív Fiberpack® gyártási folyamat keretein belül kiemelkedő minőségű papírtermékek állíthatóak elő. Az italos kartondobozokban található cellulózrostok a szűz cellulózhoz hasonló minőségűek, ezért a készterméket kiváló erővel és nedvszívó képességgel ruházzák fel.

Ecolabel 2011 enAz EcoNatural termékek EU Ecolabel minősítéssel rendelkeznek; ez a környezetvédelmi minőségi jelzés az európai szinten szükséges szigorú környezetvédelmi követelmények betartását garantálja: alacsony víz- és levegőszennyezés, kevés üvegházhatású gáz kibocsátása és elektromosság használata.

 

FSC 1Az EcoNatural termékek az újrafelhsznált papírból készült termékeket azonosító FSC® Recycled minősítéssel is rendelkeznek. Bal oldalt látható egy termékcímle-példa, mely minden EcoNatural csomagoláson megtalálható. Az FSC® egy, az erdőgazdálkodási erőforrások felelős használatát támogató nemzetközi civil szervezet.

 

Mindenki szereti a természetes színét, a terméket, az ötletet.

naturalA papír tipikus világos Havanna barna színe az italos kartondobozokban található fehérítetlen cellulózrostoknak köszönhető, mely így megtartja a fa természetes színét. Ahogy a milánói Agron Institute és a Lucart Group specifikus vizsgálata is jelzi, a felhasználók pozitívan élik meg az EcoNatural termékek környezetbarát értékeit és esztétikumát.

Eco Fenntarthatóság - A környezet tisztelete

Kézzelfogható segítség a fenntartható jövőért.

Az EcoNatural termékek valóban segítik a környezetet:

ikonéletet adnak olyan anyagoknak, melyek különben hulladékként elvesznénenk;

hozzájárulnak a légköri COkibocsátás csökkentéséhez;

megelőzik a fák kivágását.

 

Aki az EcoNatural-t választja, kézzelfoghatóan segíti a környezetet.

Például egy raklap EcoNatural 800 törlőkendővel lehetséges:

ujrahasznositas

* 1 literes kartondobozokkal számolva. ** Forrás: RISI 2008. *** Forrás: Legambiente Roma.

A környezet-mentési számológép:

A környezetvédelemhez való hozzájárulás jobb felismerése céljából a Lucart Professional kidolgozott egy innovatív eszközt a Környezet-mentési számológépet.

Az EcoNatural termékek bevitele után a rendszer egy tanúsítványt hoz létre, mely az EcoNatural termékek környezetvédelmi hozzájárulását bizonyítja.

kornyezet mentesi szamologep

Az EcoNatural termékválasztékunk megtekinthető itt.

Forrás: Lucart Kft.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz!

Log in

create an account

A weblap cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény elérése céljából. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja tiltásukat.